Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Taka tak wskazówka ode mnie dla Was

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdziłem dosłownie wszystkie bronie medyka, nie licząc L86A2, aktualnie najlepszą bronią jest M240B z dodatkami:

- Lufa Precyzyjna

- Magazynki Piranha (i tak ma 100 ammo...)

- M145

- Kolba Nemesis

Za nią leży QBB-95 z tymi samymi dodatkami (jeśli ktoś woli nieco większe DMG, to dla niego na 1 miejscu będzie właśnie QBB)

Następnie Iar, który poza bardzo małym dmg ma wszystko, co potrzeba (Magsy Stingray i masz na doubleslota kosę)

Później na równi Para, Sawka, MG36,

Jest jeszcze jedna specyficzna broń, mianowicie Qdżing-88. Nadaje się ona do snajpienia z M145, magazynki piranha, kolba obojętnie, byle nie nemeska i strzelasz po 1 kulce na każdy dystans, ta broń po prostu z każdą kolba lata jak f-16, ale jej dmg rozwala system.

M60 według mnie jest zwalone, ale grać idzie.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co Ty gadasz : D Najlepszą bronią krótkodystansową i ogółem dla medyka jest obecnie RPK, straszna kosiara. Potem MG36, MiniPara (długodystansowa najlepsza), SAWka (długodystansowa) i dopiero m240B.

Opublikowano

Ja też sprawdzałem. Grałem z miniparą na meczach i jest najlepszą bronią długodystansową dla medyka. Potem jest SAWka, która z nemesisem i m145 ładnie kosi. Mniejszy dmg, ale mniej odrzuca. A najlepsza broń obecnie od 0 do 100 metrów to rpk na mechanicznym i kolbie stabilizujacej lub wywazonej.

Opublikowano

Co do RPK to nie wiem, gdyż nie posiadam, ale kupię i sprawdzę. Para może i jest spoko, ale jakoś mi nie wchodzi. Sawka podobnie. Ogólnie, to każda z tych broni wyciągam z rundy 20-30/1-5. Znając mnie, to wbiję z rpk rangekilla 250m :)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Gratuluje, ale chyba nie o to chodzi w tej grze. :) gralem z Tb i w miare strzelasz na dystans, ale takiego k/d ratio nie masz ;) dwa razy nawet na minusie miales, wiec sry. :P

Opublikowano

Czasami mam 30/0, a czasami ledwo 10/10 wychodzi...

Zależy od tego, czy gram i myślę o tym, czy gram a myślę o koleżankach, geologi Jowisza, czy promieniotwórczości :)

25hmxok.png

Opublikowano

Niby tak, ale 328m z niego nie zrobisz, a z mg36 tak.

Ogólnie, to każda broń na medyka nadaje się na daleki dystans. W niektórych broniach w ogóle nie widać różnic przy strzelaniu. Może dlatego, że połowa z nich pochodzi z jednej rodziny (m240bob, sawka, para). QBB nadal jest najlepsze, jeżeli lubisz strzelać po 1 kulce ale z dużym dmg.

25hmxok.png

Opublikowano

Cholera, kiedy pojmiesz, ze nikt normalny podczas gry, treningow, meczow, eventow nie strzela na 328 metrow z innej broni jak snajperka ? ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...